28 Kasım 2012 Çarşamba

Okulumuz Yerleşkesinde öğrencilerimizin internet erişimi hakkında bilgilendirme...


 CU.Wifi.Destek internet iletişimine kapalıdır. Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkelerinde kablosuz internet iletişimi için eduroam ağına bağlanmak gereklidir.

eduroam Nedir ?

eduroamEDUcation ROAMing (Eğitim Gezintisi) kelimelerinin kısaltmasıdır. Dünyanın her yerinde kabul gören güvenlik standartlarını kullanarak,eduroam üyesi kurumların kullanıcılarının diğer eğitim kurumlarında da sorunsuzca ağ kullanımını amaçlamaktadır. eduroam, uluslararası internet erişim servisi olup Avrupa, Amerika, Asya, Avusturalya kıtalarında ve Türkiye de birçok üniversite ve araştırma kurumu bu ağın (eduroam konfederasyonu) üyesidir. eduroam ağından tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz ücretsiz faydalanabilir. eduroam konfederasyon üyesi üniversitelerden gelen misafirler kendi kurumlarındaki kullanıcı ve şifrelerini kullanarak bilgisayar ve cep telefonu ile kolayca ve hiçbir birime başvuru yapmadan internete erişebilirler. Aynı şekilde üniversitemiz personeli ve öğrencilerimizde Türkiye ve Yurtdışındaki üniversitelerde kurumumuzdan aldıkları kullanıcı adı ve şifre ile eduroamağına bağlanabilirler.

Eduroam Erişimi için Gereksinimler

ADIM 1: Kullanıcı Adı ve Parola: Eduroam ağına giriş yapabilmeniz için, öncelikle kullanıcı adı ve parolanız olmalıdır. Detaylar için tıklayınız.

ADIM 2: Sistem Gereksinimleri: Ağa bağlanabilmeniz için kullanacağınız cihazın belirli teknik özelliklere sahip olması ve yayın yapılan ağın görüldüğünden emin olunması sağlanmalıdır. Yayın yapılan ağın adı küçük harflerle "eduroam" dır. Detaylar için tıklayınız.

ADIM 3: Yazılım Kurulumu: Kurulan ağ, güvenli ve kullanıcı denetimli olduğundan bağlantı için gerekli yazılımın kurulması gerekmektedir. Detaylar için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder